Общи условия

УСЛОВИЯ НА ПОЛЗВАНЕ


ОБЩИ УСЛОВИЯ.

Моля, прочетете внимателно описаните по-долу условия, преди да използвате информацията в уеб сайта www.bekra.bg.

Ако използвате уеб сайта
www.bekra.bg се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия.

Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб-сайт.

Този документ съдържа Общите условия, според които „БЕКРА ЕНЕРДЖИ” ДЗЗД предоставя услуги на потребителите си чрез онлайн магазина на адрес в интернет www.bekra.bg., наричан по-долу за краткост МАГАЗИН. Всеки който зареди в ползваното от него техническо устройство интернет адреса www.bekra.bg ще наричаме за краткост ПОТРЕБИТЕЛ.

При зареждането на която и да е страница от МАГАЗИНА с вградените хипер-връзки в тях, както и в другите страници на www.bekra.bg или чрез ползването или заплащането на продукти или услуги предлагани от него Потребителя се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

Потребителите се идентифицират с цел определяне на изявлението му за приемане на Общите условия и се извършва чрез съхранените в лог-файловете на сървъра www.bekra.bg IP адрес на потребител, както и друга информация.

Правила за ползване на уеб-сайта.

БЕКРА ЕНЕРДЖИ” ДЗЗД, като собственик на МАГАЗИНА ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани само за лична употреба с нетърговска цел. Необходимо е да спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите от МАГАЗИНА да се променят по никакъв начин, да се разпространяват публично, да бъдат копирани или да се раздават за каквато и да обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в МАГАЗИНА материали в други сайтове е забранена. Предоставяната услуга от МАГАЗИНА е валидна за територията на Република България.

Права и отговорности на страните.

Продуктите и услугите в МАГАЗИНА са ограничени само до посочените условия. БЕКРА ЕНЕРДЖИ” ДЗЗД не поема гаранция за точността и изчерпателността на публикуваната информация за продуктите. БЕКРА ЕНЕРДЖИ” ДЗЗД има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги и цени.

Част от информацията публикувана в този уеб-сайт е възможно да се отнася до продукти или услуги, които не се предлагат и не са достъпни в момента. За допълнителна информация можете да се свържете с нас на посочените координати за контакти.

Ограничение на отговорността.

МАГАЗИНЪТ, неговите доставчици или трети лица не носят никаква отговорност при никакви обстоятелства за каквито и да е щети включително, но не само щети от пропуснати ползи, от загуба на информация или други произтекли от употребата, невъзможността за употреба или резултатите от употребата на МАГАЗИНА. Ако вследствие използването на МАГАЗИНА, или на продукти от него, за потребителят възникнат вреди, същият поема цялата отговорност, като и всички разходи свързани с тяхното отстраняване.

Предоставената от потребителите, с цел закупуване на продукти от МАГАЗИНА лична информация е под закрилата на Закона за защита на личните данни. МАГАЗИНА използва личната информация, с цел да подобри услугите, които Ви предлага, както и за получаване на необходимите данни за изпълнение на Вашата заявка. Изпратената от Вас информация НЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯ на трети лица.

Хипер-връзките от МАГАЗИНА към уеб-сайтове, собственост на трети лица са предоставени единствено и само за ваше удобство. Ако използвате тези хипер-връзки, МАГАЗИНЪТ не поема никаква отговорност за тях или тяхното съдържание. При посещението си в някои от тези сайтове, потребителят прави това изцяло на своя отговорност и на свой риск.

Търговски марки.

Използваните търговски марки, които не са собственост на МАГАЗИНА са защитени от авторското право и са притежание на техните собственици.

Промяна в цени на стоки.

МАГАЗИНА има право да променя цените по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална към момента на заявяване на поръчката. При допуснати технически грешки в публикуването на информация, МАГАЗИНЪТ има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, когато такива има. Намалените цени се обявяват, като новата цена е поставена под старата, която е зачертана.

Промяна на общите условия.

МАГАЗИНЪТ може да променя Общите Условия по всяко време, като след промяната датата на публикация се актуализира. Потребителят има задължението да посещава периодично страницата с Общите условия, за да се запознае с евентуалните техни промени и актуалното им съдържание.

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите.

Съгласно Закона за защита на потребителите Ви предоставя следната информация:
1. Основните характеристики на продуктите са описани в страницата за представяне на съответния продукт.

2. Цената на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт.

3. Стойността на транспортните разходи за доставка, НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките. Те са описани отделно в поръчката и се начисляват към цената на стоките при определяне на крайната цена за плащане.

4. При използване на предоставените средства за комуникация с нас няма никаква начислена допълнителна стойност.

5. Начините за Доставка са >описани по-долу.

6. Адрес на „БЕКРА ЕНЕРДЖИ” ДЗЗД : гр. София, бул. Тодор Александров № 25

Отказ от поръчани продукти.

Потребителят има право да се откаже от поръчаните продукти в срок от 7 работни дни от получаването им в случай , че те не са използвани, не е нарушавана цялостта на опаковката им и във вида, в който е получена и условията по чл.55 (ал.1) от ЗЗП. Транспортните разходи при този случай са за сметка на Потребителя и се заплащат на куриера при приемането на продукта за транспортиране обратно в МАГАЗИНА. Платената сума се възстановява на Потребителя според начина на плащане с изключение на транспортните разходи.

При констатация на дефектен продукт до 24ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, МАГАЗИНЪТ се ангажира той да бъде подменен с нов или да възстанови заплатената от Потребителя стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Потребителя е упражнил правото си на отказ. При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.

При несъответствие на получените продукти с поръчаните МАГАЗИНЪТ заменя продуктите за своя сметка без допълнителни такси за Потребителя.

При липса на поръчаните от потребителя продукти, МАГАЗИНЪТ може да предложи алтернативни продукти на същата стойност. Ако Потребителя откаже да замени продуктите МАГАЗИНА възстановява заплатената сума.

При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, потребителят следва да се обърнете към куриера за съставяне на протокол, констатиращ съответното увреждане.

Условия за препратки към МАГАЗИНА.

Сайт с хипер-връзка към www.bekra.bg не трябва да създава рамки на браузъра или граници около съдържание на www.bekra.bg;

УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА

Използвани термини

Заявител: Лице, което избира продукти от МАГАЗИНА, попълва данните и инциира поръчката, като извършва това от свое име или от името на юридическо лице, от което е упълномощен.

Получател: Физическо или юридическо лице, което може да е различно от заявителя и което получава поръчаните продукти на адрес, указан от заявителя.

За да направи поръчка, заявителя трябва да попълни необходимите данни на указаните места.

Възможно е данните на получателя да са различни от данните на заявителя на поръчката. При този случай плащането трябва да се извърши предварително, след което ще се достави на адреса на получателя.

При възможност доставката ще бъде извършена от куриер в посочения от подателя час на доставка. Ако това се окаже невъзможно представител на магазина ще се свърже с подателя за уточняване на друг ден и час за доставка.

Проблеми при доставка

Ако забавянето на доставката или по-ранното и изпълнение от посочения от Вас времеви интервал не е поради причини, възникнали от Ваша страна повторната доставка е за сметка на магазина.

При нужда от повторно идване на куриер по Ваша доставка по причини, възникнали от Ваша страна, Вие поемате разходите по повторната доставка. Причини от Ваша страна могат да бъдат Вашето или на упълномощен от Вас човек отсъствие, който да приеме доставката и да извърши плащането, когато то е заявено в брой.

Време на доставка

Доставките се извършват от 9.00 ч до 17.30 ч в работни дни и в събота до 10.00 до 13.00 ч. Доставката на вашите поръчки се изпълнява до 2 (два) работни дни, считано от датата на заявката, ако е направена до 16 часа. Ако е направена след този час за начало се взима следващия работен ден.

Поръчка

Вашите поръчки се приемат само по електронен път чрез електронния магазин.

Моля бъдете внимателни при въвеждането на Вашият имейл адрес, защото потвърждението на поръчката при заплащане в брой и банков път се осъществява чрез него.

Системата ще Ви информира, че поръчката Ви е приета. Още при финализирането на Вашата поръчка, ще можете да видите всички продукти, които купувате, размера на сумата, която ще платите, начинът на плащане, адресът на доставка до офис куриер! Ако забележите някаква неточност в попълнените от Вас данни, моля обадете ни се незабавно.

Приемане на поръчки

Всички поръчки, които подавате към www.bekra.bg се приемат 24 в денонощието.

Начини на плащане и възстановяване на суми.

Плащането се извършва в брой при доставка чрез наложен платеж по цени (с вкл. ДДС), както следва:

Цена на куриерска услуга можете да видите тук.

Клиентите закупили чрез сайта продуктите на Бекра Енерджи, ползват безплатна доставка при поръчка над 90 лв.

Разплащането се извършва директно с куриерската фирма. Това, което дължите е: обявената обща стойност на поръчката, която включва стойността на продуктите + куриерската услуга до офис на куриер.

Доставките се извършват до офис на куриер от 9:00 ч. до 17:30 ч. в работни дни и до 13:00 ч. в събота. Почивен ден - неделя.

При доставка на стоката плащате дължимата сума на куриера. Не плащате нищо допълнително, всички разходи по доставката са отбелязани в цената на поръчката. При доставка до адрес на клиента дължимата сума се променя спрямо куриерската услуга!

При необходимост от възстановяване на частични или цялостни плащания на Потребителя от страна на МАГАЗИНА те се извършват чрез куриер или по начин допълнително уговорен между страните.